Annons

Annons

Glutenfria jordgubbsbullar

Härligt saftiga, naturligt glutenfria bullar med läcker jordgubbssmak.

 

Baka naturligt glutenfria jordgubbsbullar!

Jordgubbsbullar

ca 24 bullar

Grunddeg:
25 g jäst
50 g smör
7 dl mjölk
2 msk fiberhusk
1 msk kardemumma
1 ägg
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
200 g rismjöl, ca 3 dl
125 g durramjöl, 2 1/2 dl
75 g majsmjöl, 1 1/2 dl
125 g maizena, 1 1/2 dl

Annons

Fyllning:
1 dl strösocker
75 g smör
2 dl mandelmjöl
2 ägg
24 jordgubbar

Pensling:
1 ägg
25 g mandelspån

Börja med fyllningen: Rör samman socker och smör. Tillsätt mandelmjölet, lite i taget. Blanda i äggen, ett i taget. Täck med plast och låt stå 2 timmar i kylen.

Tillred grunddegen: Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm degvätskan till 37°. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter.
Tillsätt kardemumma, ägg, strösocker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl och majsstärkelse och arbeta samman degen. Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Spritsa eller klicka ut degen i bullformar. Fyll formarna till ¾, låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg mandelkrämsfyllningen i en spritspåse och tryck ner i bullarna, lägg sedan en jordgubbe i varje. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i 12 minuter. Låt svalna.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Glutenfria hallongrottor
Glutenfria kladdkakemuffins
Glutenfria fattiga riddare

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…