Annons

Annons

Glutenfria kladdkakemuffins!

Kladdkaka som muffins fyllda med choklad. Kan det bli bättre?

kladdkakemuffin
ca 15 stycken
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl rismjöl
100 g smält smör

Fyllning
100 g smör
4 msk strösocker
2 tsk rismjöl
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Annons

Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt i äggvispet. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt) och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Häll på fyllningen i fördjupningarna på muffinsarna direkt när de tagits ut ur ugnen. Låt svalna. Förvara muffinsarna svalt. De går bra att frysa.

Av Anneli Andersson glutenfriagodsaker.aretrunt.se

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…