Annons

Annons

Glutenfria minipajer med bär och cashewkräm

När Erica Palmcrantz-Aziz bjuder på middag avslutar hon gärna med en god raw food-dessert.

bärpaj

Minipajer med bär och god grädde på cashewnötter.

6 minipajer
 Botten:
5 dl valnötter
1 dl riven kokos
1 msk honung
8 dadlar
2 tsk kanel
en nypa salt

Fyllning:
5 dl hallon och blåbär, färska eller tinade

Cashewkräm:
1 dl cashewnötter
1 skalat päron
2 tsk honung
1 krm vaniljpulver
1-2 dl vatten

Annons

Finhacka valnötterna i matberedaren. Tillsätt kokos och kör igen. Tillsätt honung, färska dadlar, kanel och salt. Kör igen.
Tryck ut degen i pajformen/formerna.
Lägg hallon och blåbär på pajbottnen.
Mixa ingredienserna till cashewkrämen – häll bara i 1 dl vatten till att börja med och späd efter behov. Mixa tills du får en len kräm.
Servera pajen ihop med cashewkrämen.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Jessika Devert och Erica Palmcrantz-Aziz  Foto Ann-Charlotte Fägerlind

erica palmkrantz aziz

Erica Palmcrantz-Aziz lagar gärna raw food

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…