Annons

Annons

Glutenfria Nutella s’mores

En amerikansk lägereldsfavorit bland både barn och vuxna - s'mores med marshmallows, choklad och nutella på en söt och knaprig kexbotten.

Man vill bara ha mer, some more, av våra s’mores!

Glutenfria Nutella s’mores

20 bitar

200 g glutenfria digestivekex
75 g smör
1 krm salt
300 g mörk choklad, 55%
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl hasselnötskräm, t ex Nutella
300-400 g marshmallows

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda kexsmulorna med salt och smör. Tryck ut blandningen i en form, 20 x 25 cm. Grädda ca 10 minuter.
3. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
4. Värm grädden så att den nästan kokar. Häll grädden över chokladen, lite i taget, och rör så att chokladen löser sig helt.
5. Tillsätt hasselnötskrämen och rör tills allt blandats ordentligt.
6. Häll chokladkrämen över kexbottnen.
7. Dra upp ugnsvärmen till 250° och sätt på grillelementet. Placera marshmallows tätt ihop över chokladkrämen.
8. Grilla kakan högst upp i ugnen ca 2 minuter, håll noggrann uppsikt och låt marshmallowsen bli gyllene.
9. Låt kakan stelna helt i kylskåpet innan den skärs i bitar och serveras. Gör rent och olja in knivbladet mellan varje snitt.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderberg
Foto: Alexandra Ydevall

Prova också:

Glutenfri key limepaj
Glutenfri knäckig paj
Pärondessert med choklad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…