Annons

Annons

Glutenfria tekakor med havregryn

Bjud på goda glutenfria tekakor med havre till frukost eller fika.

Tekakor med havregryn

6 stycken

25 g jäst
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl havregryn, ren havre
2 msk fiberhusk
1 msk ljus sirap
3/4 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1/2 dl bovetemjöl

Annons

1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen, rör
om tills den lösts upp. Blanda i olja,
salt, havregryn och fiberhusk och låt
dra, 10 minuter.
2. Blanda i sirap, majsmjöl, rismjöl och bovetemjöl och arbeta degen i 5 minuter. Täck skålen med plastfolie och låt jäsa, 30 minuter.
3. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl. Ta lite olja på händerna och forma 6 bullar. Platta ut dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors i varje bulle.
4. Låt jäsa under bakduk, 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
5. Strö över havregryn och grädda mitt 
i ugnen, ca 15 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson.

Foto: Olof Abrahamsson.

Prova också:

Glutenfria scones

Solrosbullar till frukost

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…