Annons

Annons

Glutenfritt bröd med äpple

Ett bröd med fin smak av det grovrivna äpplet och lite crunchigt tuggmotstånd.

Ett busenkelt bröd att baka!

Bröd med äpple

Äpplet och solroskärnorna  gör brödet saftigt och ger det lite struktur.
1 bröd

25 g jäst
6 dl vatten, ljummet
2 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 grovrivet äpple
4 dl havregryn, rena
6 dl grov mjölmix
100 g solroskärnor
50 g svarta sesamfrön

Annons

1. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut i lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, fiberhusk, salt, äpple. Låt stå 10 minuter.
2. Tillsätt havregryn och med mesta av den glutenfria mjölmixen, solroskärnor och sesamfrön.
3. Häll i en bakform med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 1 timme under bakduk.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Grädda i nedre delen av ugnen  35-40 minuter. Spruta in vatten i ugnen med en vattenspruta när 10 minuter återstår av gräddningstiden för en knaprigare brödyta.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…