Annons

Annons

Glutenfritt bröd till smörgåstårta

Baka enkelt brödet till smörgstårtan själv! Denna varianten är dessutom glutenfri så den kan ätas av alla.

Glutenfritt bröd till smörgåstårta – recept

1 bröd
25 g jäst
7 1/2 dl vatten, 37°
180 g bovetemjöl
70 g majsmjöl
180 g rismjöl
1 tsk salt
20 g fiberhusk eller psyllium

1. Smula ner jästen i en degskål. Häll på vattnet och rör om tills jästen lösts upp.
2. Blanda bovetemjöl, majsmjöl, rismjöl, salt och fiberhusk, och rör ner i degvätskan. Blanda till en tjock smet, och arbeta den i maskin i 5 minuter.
3. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten och platta till den så den är jämntjock och täcker botten. Låt jäsa övertäckt, 40 minuter. Sätt ugnen på 200°.
4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, 1 timme.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Smörgåstårta med kräftstjärtar och lax

Italiensk smörgåstårta med pesto och salami

Smörgåstårta
 med smak av Italien


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…