Annons

Annons

Glutenfria mini-brownies

Du kan med fördel baka kakorna en dag innan - de blir bara goda av att stå lite. Variera med bär eller frukt på!

Browniebites

LÄS OCKSÅ: 5 hälsokäl att äta choklad varje dag

24 små browniebitar

Browniebotten:
150 g smör
250 g mörk choklad
2 msk mjölk
4 ägg
4 dl muscovadosocker
1/2 tsk vaniljpulver
2 1/2 dl majsmjöl

Annons

Topping:
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 äggulor
100 g vit choklad (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 180 grader och klä en ugnsform (20×30 cm) med bakplåtspapper.
Skär smöret i bitar, hacka hälften av den mörka chokladen och lägg smör, choklad och mjölk i en kastrull. Rör tills chokladen smält och häll sedan över i en bunke.
Vispa eller rör kraftigt ner ett ägg i taget samt socker och vaniljpulver. Vänd ner mjölet. Hacka resten av den mörka chokladen och rör ner den i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen 30-35 minuter eller tills kakan är fast längs med kanterna men verkar lite lös i mitten. Låt den svalna och ställ in i kylen ca 2 timmar.
Vispa smöret fluffigt och blanda i florsocker, vaniljsocker och kakao. Rör i en äggula i taget. Bred krämen på kakan och låt stå kallt i en timme.
Skär upp små fyrkantiga bitar av brownien och servera eller dekorera med vit choklad:
Smält då hälften av chokladen över vattenbad. Smält resterande choklad i den nu varma chokladen och häll upp på spritspåse och skär ett pyttelitet hål i spetsen. Spritsa långa ränder på varje brownie och låt chokladen stelna till lite innan servering.

Gilla Året Runt på Facebook

Av josephinepalm.com Foto jessicalund.se

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

BAKA OCKSÅ:
Chokladbiskvi
Glutenfria chokladbiskiver
Glutenfritt 3 Janet Gustavsson

Glutenfri chokladrulltårta


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…