Annons

Annons

Glutenfritt! Feta– och spenatpirog

Baka vegetariska piroger med mumsig fyllning!

glutenfri pirog

Baka egna glutenfria piroger och fyll dem med fetaost och spenat.

4 piroger
2 1/2–3 dl majsmjöl
ca 1/2 dl rena havregryn
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl olivolja
3 dl standardmjölk

Fyllning:
1 finhackad röd lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
350 g spenat
100 g fetaost

Annons

Pensling:
olivolja

Topping:
sesamfrön
havssalt

Sätt ugnen på 225 grader.

Fyllning: Hetta upp matfettet och fräs lök och vitlök blankt utan att det får färg. Ansa spenaten och fräs den med löken. Ta av från plattan och sila bort överflödig vätska. Smula ner fetaost i blandningen.

Piroger: Blanda de torra ingrediens­erna i en bunke. Tillsätt olivolja och mjölk. Låt degen svälla en stund. Rör samman till en deg. Forma bollar av den. Placera dem på ett bakplåtspapper. Platta ut till rundlar, ca 12 cm i diameter. Fördela fyllningen på ena sidan av den utplattade rundeln. Vik ihop den på mitten. Tryck ihop skarven noga.

Pensla pirogerna, strö över sesamfrön och havssalt. Placera pirogerna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnens mitt ca 15 minuter.

Recept av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…