Annons

Annons

Glutenfritt knäckebröd med frön

Knaprigt knäckebröd med massa fröer!

Knäckebröd med frön

ca 30 bitar

2 1/2 dl vatten
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
2 dl majsmjöl
1 tsk salt
2 msk rapsolja
flingsalt att strö över

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Koka upp vattnet, låt svalna något. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och vatten.
3. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper 
och bred ut den tunt. Strö över flingsalt och grädda, 50–60 minuter.
4. Låt brödet svalna på galler och bryt sedan
 i lagom stora bitar.

Tips! 
Testa att krydda smeten med exempelvis 
1 tsk kummin eller färdig brödkrydda.

Recept: Janet Gustavsson.

Foto: Pontus Ferneman.

Prova också:

Knäckebröd

Glutenfritt nötbröd med anis


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…