Annons

Annons

Glutenfri korv med bröd som barnen gillar

Bjud på kalas med den här glutenfria barnvarianten av korv med bröd!

Eremitkräftan med sitt snurrade skal har inspirerat till denna lekfulla korvrätt. Äts med fördel samma dag som de bakats!

Lekfulla korvkräftor

24 stycken
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk socker
1/2 dl olja
3 msk fiberhusk
2 tsk salt
7 dl ljus glutenfri mjölmix
8 grillkorvar
ägg till pensling
linfrön till ögon

Annons

1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt socker, olja, fiberhusk och salt. Vispa så att det inte blir klumpar. Tillsätt mjölmixen och arbeta i maskin minst 5 minuter. Låt jäsa 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 250°.
3. Dela degen i 24 bitar. Dela varje degbit i en större och en mindre del.
4. Den större delen rullas ut med mjölade händer till en ca 30 cm lång rulle, den ska bli det snurrade skalet runt korven.
5. Den mindre delen ska bli två ögon och klor, så rulla två ärtstora bollar och rulla ut resten till en liten rulle. Mjöla och låt delarna vila lite medan du fortsätter med de andra kräftorna.
6. Dela grillkorvarna i tre delar och mjöla dem. Ta ”klorullen” och lägg den som ett V på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär i ändrarna för att skapa klor.
7. Rulla in korven i skalrullen och låt det bli ett litet avslut på snäckan. Placera ovanpå klorna. Blöt kanten på snäckan något och fäst ögondegbitarna. Låt jäsa 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.
8. Markera eventuellt ögonen med lite kristyr och ett linfrö som pupill.

Recept: Karolina Svensk och Anna Söderberg
Foto: Alexandra Ydevall

Prova också:

Glutenfritt brytbröd

Glutenfritt hamburgerbröd

Glutenfritt havrebröd

 


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…