Annons

Annons

Glutenfritt! Polentaplättar med parmaskinka

Polentaplättar med parmaskinka
Ca 8 personer
2 dl polentagryn
8 dl lättsaltat vatten
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesanost, färsk
4 skivor parmaskinka
4 körsbärstomater
1 msk olivolja
salt
några persiljekvistar

Koka polentagrynen 5 minuter i lättsaltat vatten, enl förpackningen, rör om då och då. Ta från plattan och rör i persilja och parmesan.
Lägg bakplåtspapper i bottnen av en långpanna, häll i polentaröran och ställ kallt att stelna.
Lyft upp bakplåtspapperet och tryck ut 8 plättar med hjälp av pepparkaksmått.
Vänd hastigt i stekpanna med olivoljan. Dela på skinkskivorna, rulla till en ros och lägg på polentan tillsammans med en halv tomat samt något grönt.

Annons

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler glutenfria recept hittar du här!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…