Annons

Annons

Glutenfritt! Sockerkaka på burk

Baka sockerkaka i söta små burkar. Ett roligt sätt att servera en klassiker. Receptet är gritt från gluten

sockerkaka
Grundrecept
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl fin glutenfri mjölmix, Semper
1/2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 g smör, smält
1 dl mjölk
1 citron, skalet

Annons

Varianter
blåbär
äpplen, kanel
plommon, kardemumma

Ev topping
1 1/2 dl vispgrädde
florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, Blanda samman vaniljsocker, mjölmix, fiberhusk, bakpulver, salt. Vänd ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk. Avsluta med citronskalet.
Smöra glasburkar. Dela degen i 3 delar, blanda med de olika smakerna eller gör bara en variant.
Sätt ugnen på 175 grader. Fyll burkarna och grädda i vattenbad i ugnen i cirka 35 minuter, kontrollera att kakorna är bakade i mitten.
Vispa grädden och toppa burkarna med blåbär, äpple, plommon och kardemumma. Pudra över florsocker.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler söta glutenfria recept hittar du här>>

Följ oss på facebook, vi älskar glutenfritt vi uppdatera med nya goda recept varje dag!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…