Annons

Annons

Glutenfritt valnötsbröd i form

Vad slår egentligen en gott nybakat bröd? Här är ett frestande recept på glutenfritt bröd bakat med valnötter och honung.

Valnotsbrod_ny

1 bröd
400 g filmjölk (ca 4 dl)
50 g flytande honung (drygt 1/3 dl)
45 g rapsolja (ca 1/2 dl)
1 stort ägg
100 g havremjöl (ca 2 1/2 dl)
95 g bovetemjöl ( ca 1 3/4 dl)
70 g potatismjöl (ca 1 dl)
60 g majsmjöl (drygt 1 dl)
20 g grovmalet psylliumfrö (ca 3/4 dl)
1 msk bikarbonat
1/2 tsk salt
4 dl hackade valnötter

Annons

1. Vispa ihop filmjölk, honung, rapsolja och ägg.
2. Blanda alla torra ingredienser för sig.

Gilla Året Runt på Facebook

Rör ner dem i degvätskan tillsammans med valnötterna. Vispa ordentligt.
3. Häll smeten i en liten brödform (1 l) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 80 minuter. Ta ut och låt svalna minst 5 minuter i formen.
4. Stjälp upp brödet och låt det svalna på ett galler.

9789155261917Recept och bilder är hämtade från Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter, Semic

Fler recept på glutenfritt bröd och bakverk hittar du här:
Havrefrallor
Grovt bröd med lingon och aprikos
Solskenskaka
Lyxlängd med nutella

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…