Annons

Annons

Pastagratäng med champinjoner och krämig mozzarellaost

Söta tomater och färska champinjoner sätter smak på den här läckra gratängen! Laga den med färsk eller överbliven pasta så går det på ett kick.

Pastagratäng med champinjoner och krämig mozzarellaost

4 personer

500 g färsk gnocchi
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
150 g skogschampinjoner
½ dl vitt vin
1½ dl vispgrädde
2 msk grönsaksfond
3 msk finhackad persilja
3 msk tomatpuré
1 burk blandade bönor, 
ca 380 g
250 g halverade cocktailtomater 
i olika färger
100 g mozzarella
½ kruka basilika
1 dl grovriven parmesanost
Garnering:
basilika
riven parmesanost
Servering:
mixad grönsallad

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag och lägg över i en smord ugnsform.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök blankt och smidigt utan att det får färg. Ansa och skiva svampen, vänd ner i lökblandningen och stek vidare tills svampen fått lite färg.
4. Tillsätt vin, grädde, fond, persilja och tomatpuré. Låt koka i ca 5 minuter. Rör om. Skölj bönorna i kallt vatten, låt rinna av och häll ner i blandningen
5. Lägg halverade tomater och grovriven mozzarella över blandningen i formen. Grovhacka basilikan och blanda med parmesanosten, strö över formen.
6. Gratinera strax under ugnens mitt, ca 15 minuter. Garnera med basilika och riven parmesan och servera med en blandad sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Svampgratinerade biffar med rostade rotfrukter

Kasslergratäng med chorizo

Pastagratäng med fläskytterfilé


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…