Annons

Annons

Goda glutenfria toscabullar

Knäckiga toscabullar är galet gott! Som bonus är dessa glutenfria.

Toscabullar

34 stycken

25 g jäst
50 g smör
7 dl mjölk
1 tsk mald kardemumma
1 ägg
1 äggvita
¾ dl strösocker
½ tsk salt
200 g rismjöl
125 g durramjöl
75 g majsmjöl
125 g majsstärkelse
4 msk fiberhusk
Fyllning:
150 g mandelmjöl
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk kanel
Toscasmet:
100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
4 msk glykossirap
2 dl mandelspån

Annons

1. Smula jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den lösts upp.
2. Tillsätt kardemumma, ägg, äggvita, socker, salt, rismjöl, durramjöl, 
majsmjöl, majsstärkelse och fiber
husk. Arbeta degen i maskin i ett par minuter. Låt jäsa under bakduk,
ca 1 timme.
3. Fyllning: Rör ihop mandelmjöl, smör, socker och kanel.
4. Toscasmet: Koka ihop smör, grädde, socker, glykossirap och mandelspån i en kastrull tills toscan börjar bli ljusbrun. Rör hela tiden. Låt toscasmeten svalna.
5. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med rismjöl. Kavla ut eller platta ut degen till 30×50 cm. Bred på
kanelfyllning och rulla ihop. Skär 
i 34 bitar och lägg i pappersformar. 
Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
6. Klicka toscasmet på bullarna och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kladdkaka med toscatäcke

Glutenfri mandelkaka med kolakräm och jordgubbar


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…