Annons

Annons

Goda tips till hela middagen!

Med smak för efterrätt

Med smak för efterrätt

I veckans vintips hittar du något gott till alla lägen! Till minglet, till fisk och kotlett, till pasta och till desserten!

VITT VIN
Indomita Varietal Chardonnay 2013 (2079) 55 kr. Ett småmysigt vin från Chile, som passar både fisken och kotletten. Har en öppen och generös doft in inbjudande stil. Smaken är torr, druvig med liten smörig ton.
Pinot Blanc 2012 (12169) 79 kr. Ett mjukt kryddigt vin från franska Alsace, passar till lite av varje, även som drink med lite tilltugg.

Annons

Ren och fräsch doft. Smaken är torr, trevlig i klart aptitretande stil.
VITT SÖTT
Château du Juge 2009 (4197) 79 kr/37 cl. Ett gott och läckert vin som passar både till citron- och bärtarten, men också till grönmögelosten. Bordeauxvin med så kallad ädelsötma i ung stil. Kan också lagras.
RÖTT VIN
NBNC 2012 (2533) 59 kr. Ett mustigt och aromatiskt vin från Portugal i trivsam stil. Doften är dovt fruktig med kryddig ton. Smaken är rejäl och generös med god uppstramande syra. Gott till gryta och köttbit.
Jacob´s Creek Shiraz Cabernet 2011 (2066) 72 kr. Ett mustigt och stiltypiskt vin från Australien. Bjuder på öppen, bussig doft med klar ton av mynta. Smaken är mullig och lättgillad i charmig stil. Passar både lamm- och griskött.
Villa Puccini 2010 (32417) 85 kr. Fruktigt och lagom stramt vin från Toscana i Italien. Bjuder på kul doft i modern och mättad ton. Smaken är rik med sedvanlig ton av körsbär och ekfat. Gott till både pasta och köttbit.
Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…