Annons

Annons

Goda viner till grillat!

Att grilla tröttnar man inte på i första taget! Några förslag på goda grillviner får du här.

Grillvin

Goda viner till grillat

Sommar och grillning hör ihop, även om man för all del kan grilla även på vintern om andan faller på. Här är några av mina favoriter just nu.
Den lilla Stugan bara älskar jag, både för förpackningen och smakens skull. Väl värd att vänta på i några dagar, det brukar gå snabbt att få sina beställda varor till systembolaget.

Annons

RÖTT

Primitivo di Manduria (6256) 89 kr, kommer från Apulien i Italien och är ett lite kryddigt vin som är riktigt gott till smakrika rätter med grillat lamm eller en grillad biff av nötkött. Prisvärt!

Mas Janeil Le Petit Pas (79687) 95 kr. I det här franska vinet hittar du en blandning av syrah, grenache, carignan och mourvèdre. Passar bra till både lamm, nöt eller fläskkött tycker jag. Är dessutom gott till en bit ost.

Jacobsdal Pinotage (22055) 120 kr. I Stellenbosch är det inte långt mellan vingårdarna. Därifrån kommer det här vinet, som är en riktig favorit till grillat kött, både lamm och nöt, gjort enbart på sydafrikas egen druva Pinotage.

Stugan Sangiovese (71232) 199 kr. Den här somriga och roliga boxen hittar du i systembolagets beställningssortiment. Det är gott till de flesta kötträtter av lamm, nöt och fläsk, men passar också bra till inte alltför lagrade ostar och som sällskapsvin. Ekologiskt vin från Italienska regionen Marche.

VITT

Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout (2701) 85 kr. Och här hamnar vi i Sydafrika och Stellenbosch igen! Mulderbosch är kanske mest känt för sin oerhört populära rosé, men det här vita vinet är väl värt att prova. Drick det gärna till den grillade laxen eller kycklingen. Eller varför inte till en god sallad?

Brochet Réserve Sauvignon Blanc (78967) 99 kr. Från franska Loiredalen kommer det här ekologiska vinet som är jättegott till fisk och skaldjur, men det passar också bra till ljusa kötträtter. Testa gärna att dricka det som sällskap till en smakrik chèvre.

ROSÈ

Grande Recolte (75286) 109 kr, kommer från Provence i Frankrike. Ett jättetrevligt rosévin som är utmärkt som aperitif, men som även är väldigt bra till grillad fisk eller grillade grönsaker.

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ
Grillad ryggbiff med örtsalsa

Sallad med helgrillad fläskfilé

Grillad majskolv med fluffigt chilismör!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…