Annons

Annons

Goda viner till helgen

Ett gott vin behöver inte kosta så mycket! Här är några förslag på plånboksvänliga viner.

Lenawebbvin

Det är alltid roligt att bjuda på ett gott vin. Några av de som för tillfället står i mitt vinställ därhemma är dessa:

Mousserande

La Robinia (7486) 89 kr är en god Prosecco till ett bra pris tycker jag. Bubblor är alltid roligt att bjuda på före middagen. Den här italienaren fungerar också fint till buffén.

Annons

Rött

Patchwork  Grenache Petit Verdot (2955) 90 kr. Ett prisvärt, smakrikt och aromatiskt vin från Sydafrika som jag gärna väljer till en god gryta på nöt eller lamm.

Cycliste Côtes du Rhône Villages (76065) 89 kr har i rasande fart tagit sig från beställningssortiment till Systembolagets ordinarie sortiment. Ett ekologiskt vin som är gott till mustiga grytor och grillat kött, men som även passar bra till vegetariska rätter med linser och bönor.

Raccolto Nero d´Avola Cabernet Sauvignon (2315) är ett riktigt bra boxvin från Sicilien som passar lika bra till pastan som till rätter med kyckling, fläsk- eller nötkött. Att det dessutom är ekologiskt gör ju inte saken sämre.

Vitt

Novas Gran Reserva Chardonnay (2000) 99 kr. Ekologiskt vin från Chile som passar bra till både fisk och skaldjur. Själv skulle jag gärna öppna en flaska till en god laxrätt.

Stoneleigh Sauvignon Blanc (6311) 109 kr är ett trevligt vin från Nya Zeeland som jag personligen tycker är lika gott som aperitif som till rätter med fisk och skaldjur. Om solen tittar fram så varför inte drömma om sommardagar och bjuda på till en räksallad. Finns även i halvflaska för 61 kr.

Av Lena Walldin – vinintresserad redaktionsekonom på Året Runt

LÄS OCKSÅ

Räksallad med myntakräm

Örtfylld lax

Gott med gryta

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…