Annons

Annons

Godaste filmjölksbrödet med frukt och nötter

Lättbakad klassiker som du inte jäser. Sätt julig smak med aprikoser, tranbär och nötter!

Filmjölksbröd med frukt- och nötter

1 bröd
3 dl grahamsmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 strukna tsk bikarbonat
10 aprikoser
75 g valnötter
75 g hasselnötter
1 dl tranbär
1 dl russin
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap eller flytande honung

Annons

1. Sätt ugnen på 160°.
2. Smörj och bröa en brödform, 
ca 1,5 liter.
3. Mät upp de båda mjölsorterna i en bunke och tillsätt salt och bikarbonat.
4. Strimla aprikoserna och dela valnötterna. Tillsätt tillsammans med hasselnötter, tranbär och russin. Tillsätt filmjölk och sirap eller honung. Rör samman till en kletig deg.
5. Häll degen i den smorda formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 30 minuter. Ta ut brödet och låt svalna.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Saftigt pomeransbröd

Goda brytbullar i långpanna

Vörtbröd till jul


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…