Kanelbullar med mandelmassefyllning

En nygräddad kanelbulle till kaffet eller till ett glas kall mjölk. Mums! Här är recept som passar perfekt att baka inför kanelbullens dag.

kanelbulle

Kanelbullar med mandelmassa

cirka 36 stycken

14 dl vetemjöl (850 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
150 g rumsvarmt smör
50 g jäst
5 dl gräddmjölk

FYLLNING:
50 g rumsvarmt smör
250 g mandelmassa
2 msk kanel

PENSLING:
1 ägg, uppvispat
pärlsocker, hackad mandel

Se filmen: Så bakar du världens godaste kanelbullar!

Psst! Alla smarta prylar finns i vår webbshop! Klicka här!

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en skål och lös den i mjölken. Tillsätt socker, ägg och ev kardemumma.

2. Ta i det mesta av mjölet. Klicka i smöret. Arbeta degen smidig och blank. Ta i saltet och arbeta degen ytterligare någon minut. Låt jäsa under duk, ca 1½ tim.

3. Fyllning: Rör ihop ingredienserna. Kavla ut degen till en rektangel, ca 30×60 cm. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 15 
bitar. Lägg bullarna i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25×35 cm. Låt jäsa under duk, ca 40 min.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min.

Tips! Om du hyvlar smöret med en osthyvel och lägger skivorna på ett fat så blir det snabbt rumsvarmt!

I vår webbshop: Allt du behöver till bakningen

Snabba leveranser – Låga priser – GRATIS frakt vid beställning över 300 kr!

Läs också:

Kanelbulle med mandelmassefyllning

Kanelbullar – 6 sätt att variera fyllningen

Glutenfria kanelbullar


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!



SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT



Laddar startsidan…