Annons

Annons

Godaste vinerna till grillningen

vin27
Härliga grilltider med härliga grillviner. Vitt, rött eller rosé, här är några av säsongens godingar.

Vitt
Prova Régia Arinto 2013 (2140) 79 kr.
Trivsam bekanting från Portugal, ingår i Systembolagets sommarsortiment. Aromatiskt, eldigt med örtiga toner i både doft och smak med ton av krusbär och ekfat. Passar också som drink medan du väntar på rätta glöden.
Boschendal Lanoy Oaked Sauvignon Blanc 2013 (6036) 89 kr.
Ett kul och välbalanserat vin från Sydafrika. Doften är läcker med druvig ton och lätt fatrostning. Smaken är torr och eldig med lite smörig ton. Perfekt till grillad fisk, kyckling eller fläskkött.
Rött
Ladero Tempranillo 2013 (12352) 59 kr.
Ett lättsamt och prisvärt budgetvin från La Mancha i Spanien. Passar såväl en eldig chorizzo som en köttbit med tillbehör. Eldigt och inbjudande i doften, Smaken är mustigt saftig med goda örttoner.
Pinot Nero Disera 2012 (2766) 75 kr.
Nu till norra Italien och en annan lättdrucken variant. Lite doft inbjudande med druvtypiska toner av röda bär. Smaken är mycket mat- och drinkvänlig med aptitlig druvsyrlighet.
Rosé
Leva Cabernet Shiraz Rosé 2013 (2660) 55 kr.
En eldig kamrat från Bulgarien i god och rejäl stil. Det är fruktigt, bärigt och saftigt med alla förväntade ingredienser, typiska för stilen. Ett allvin vid grillen.
Les Lauzeraies Tavel 2013 (2724) 99 kr.
Här en lite stiligare variant i klassisk stil från franska Tavel i Rhônedalen. Doften är rik och inbjudande med sina örtiga toner. Smaken är god, lite stram och eldig. Bra matvin i allmänhet och till grillen i synnerhet.

Annons

Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…