Annons

Annons

Gott att dricka i allhelgonahelgen

Vin45

 

Vitt vin
Les Fumées Blanches 2013 (22139) 81 kr.
Ett franskt vin gjort på druvan sauvignon blanc passar både till fisk och gärna till getost. Torrt och härligt fruktigt med aromatiska toner av svarta vinbärblad och citrus.

Annons

Saint Clair 2013 (6382) 99 kr.
Här en annan variant på samma druva, men från spännande vinlandet Nya Zeeland. Det är mycket stiltypiskt med tydliga toner av nässlor, krusbär och svartvinbärsblad. Passar förstås även till skaldjuren.

Öl
Duvel (1654) 25,50 kr/33 cl.
En mäktig och härlig belgisk ale, passar både som drink, till mustiga rätter på vilt och till smakrika ostar. Fruktigt både i doft och smak och med spännande toner av bröd, citrus och honung. 8,5%.

Rött vin
Rowberry Five Vine Selection (12120) 79 kr.
Ett lite tufft, mustigt och smakrikt vin från Sydafrika, som passar smakrika rätter och gärna till vilt. Bjuder på stor doft och smak med toner av mörka bär, örter och vanilj.

Castillo de Molina Carmenère Reserva 2012 (6544) 89 kr.
Här ett mulligt vin från Chile, passar också till vilt och till smakrika rätter med ost. Doften är stor och inbjudande och smaken tät med toner av mörka plommon, svarta vinbär och choklad.

Brolio 2012 (2705) 119 kr.
En klassisk italienare i utmärkt årgång, mustigt stramt på stiltypiskt vis. Betyder god, nyanserad doft och smak med matvänliga toner av körsbär, mörk bär, örter och kaffe. Gott både till köttbit och smakrik pasta.

Av Nenne Wåhlander

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…