Annons

Annons

Gott med läskande cider!

Variera med cider i stället för rödvin eller vitt vin.

Byt ut det vita eller röda viner mot läskande cider!

Cider
Cidre Breton Gosne (11727) 64 kr.
Varför inte ett glas aptitretande cider till färs och gryta? Här en fransk torr variant, fräscht inbjudande med givna äppeltoner men även inslag av örter och citrus. 4 %.

Annons

Stowford Press Medium dry (1815) 19:20 kr/33 cl.
Här en engelsk cider med lite mera sötma i doft och smak. Har en tydlig ton av mogna äpplen och citrus. Passar att läska sig med, men också till husmanskost. 4,5 %.

Vitt vin
Biohof Pratsch Grüner Veltliner 2014 (2922) 89 kr.
Ett fruktigt och fräscht vin från Österrike som passar både till fiskgryta och skaldjur. Doft och smak som påminner om gråpäron, citrus och vitpeppar.

Bourgogne Blanc Kimmeridgien 2013 (5521) 99 kr.
Ett franskt välgjort favoritvin från Bourgogne. Gott och inbjudande i rena sköna toner. Friskt och fruktigt med ton av citrus och aptitretande mineral. Toppen till räkor.

Rött vin
Alto Pina 2013 (6024) 69 kr.
Ett örtkryddigt och eldigt vin från Portugal med mustiga toner av mörka bär, örter och ekfat i smaken. I doften hittar man även blåbär, choklad och lakrits. Gott till grillat och gryta.

Beronia Viticultura Ecológica 2013 (12126) 94 kr.
Här ett annat mustigt och stiltypiskt vin från Rioja i Spanien. Mycket bärigt i doften med aningen ton av vanilj. Smaken bidrar med toner av mörka bär och choklad. Till en god köttbit.

Av Nenne Wåhlander


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…