Annons

Annons

Gott till fest!

Potatiskaka är festligt och ett mycket gott alternativ till potatisgratäng. Bästa festmaten!

En potatiskaka som ser ut som en tårta
8 bitar:
1 1/2 kg potatis av fast sort
2 dl gröna oliver, kärnfria
2 gula lökar
1/2 dl finhackade örter, t ex persilja, basilika och rosmarin
3 ägg
2 1/2 dl lagrad riven ost
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl standardmjölk

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen tunt.
Dela eller skiva oliverna. Finhacka löken. Vispa ihop ägg, ost, vispgrädde och mjölk.
Vänd ner övriga ingredienser.
Packa blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 45 minuter, känn med en sticka att potatisen är klar. Täck med folie om tårtan får för mycket färg.
Den bör stå till sig 2 timmar före servering. Garnera med färska örter eller rucola.

Gilla Året Runt på Facebook

Passar bra till en god köttbit!

TIPS! Gör kakan i en form med löstagbar kant. Kläm gärna fast ett bakpapper i botten

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ: Bästa nyårsmenyn

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…