Annons

Annons

Blåbär- och chokladmuffins med vit chokladglasyr

Mumsiga muffins med kakao och blåbär i smeten och vit choklad- och färskostglasyr på toppen

Blåbär- och chokladmuffins

ca 12 stycken

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakaopulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 dl blåbär
Topping:
100 g vit choklad
100 g färskost
färgglatt strössel

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop vetemjöl, bakpulver, kakao och salt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret, tillsätt mjölken och häll ner i smeten. Vänd ner blåbären.

Fyll muffinsformar till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Smält den vita chokladen i vattenbad, rör ner färskosten och bred krämen på de avsvalnade muffinsen, strö över färgglatt strössel.

Av: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson  

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…