Annons

Granatäpplesill

Äkta julkänsla fixas snabbt och lätt med läckert rubinröda granatäpplekärnor!

Granatäpplesill
Låt stå svalt i 1 dygn före servering.
6–8 bufféportioner
2 burkar inläggningssill à 420 g
10 kryddpepparkorn
2 tsk gula senapsfrön
6 salladslökar
1–1½ dl granatäppelkärnor
Lag:
3 dl vatten
11/2 dl strösocker
1 dl ättiksprit, 12 %
Garnering:
granatäppelkärnor

Annons

1. Skölj sillen och låt den rinna av. 
Dela den i ca 1 cm snedställda bitar.
2. Lag: Blanda ihop samtliga ingredienser. Rör tills allt socker har lösts upp. Koka upp lagen så att sockret smälter. Låt kallna.
3. Mortla samman kryddpeppar och senapsfrön och tillsätt det i lagen.
4. Ansa och strimla löken. Varva sill, lök och granatäppelkärnor i en burk med lock. Häll lagen över och låt
vila, minst 1 dygn.
5. Garnera med lite granatäpplekärnor vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

 

Prova också:

Krämig äppelsill

Tomatsill

Purjolökssill


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…