Annons

Annons

Gratäng med fylld kyckling på grönsaksbädd under krämigt täcke

Fylld kyckling

Fylld kyckling

4 personer

4 kycklingfiléer
4 msk valfri färskost
12 salamiskivor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
lite paprikapulver eller chili explosion
2 msk smör eller margarin
800 g små färskpotatis
1 litet knippe morötter
4 små gulbetor
3 msk olivolja
2 msk finhackade valfria örter
150 g hela plommonkörsbärstomater

Annons

Gratängsås:
3 dl crème fraiche med smak av paprika
1 dl riven lagrad ost

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa kycklingen och skär ett snitt längs med kycklingen. Bred ut färskosten i snittet. Vik samman salamiskivorna och stoppa in tre skivor i varje ficka. Krydda runt om kycklingen.

Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Placera kycklingen i en form och stek den vidare i ugnen ca 15 minuter, ta ut.

Tvätta potatisen. Skrubba morötterna och dela på längden om det behövs. Skrubba och skala gulbetorna, halvera dem. Finhacka örterna och blanda samman med oljan. Fördela potatis, morötter och gulbetor på en bakplåtspappersklädd långpanna, häll över oljan. Rosta grönsakerna i ca 15 minuter.

Placera de rostade grönsakerna i en smord eldfast form tillsammans med tomaterna och lägg lite sås i mitten av formen. Placera kycklingen ovanpå såsen. Skeda över resterande mängd sås över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera i ugnens mitt i ca 15 minuter.

Ta ut, garnera med kryddgrönt och servera med sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg, Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…