Annons

Annons

Gratäng med kassler och kryddstarka korvar

Vad ska vi äta idag? Vi har tips på goda middagsrecept här>>

Gratäng med kassler och kryddstarka korvar

4 personer
300 g valfri pasta
1 orange paprika
ca 250 g broccoli
1 purjolök
3 kryddstarka korvar, t ex kabanossen eller chorizo
2 burkar crème fraiche med smak av tomat och chili
1 bunt grön sparris
400 g skivad kassler
2 dl riven mozzarellaost
smör till stekning

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning, spola av i kallt vatten. Kärna ur och tärna paprikan. Dela broccolin i mindre buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.

Ansa och strimla purjolöken. Skär korvarna i snedställda skivor. Fräs paprika, purjolök och korv i smör. Blanda fräset med broccoli, pasta och en av crème fraicheburkarna. Fördela blandningen i en smord ugnsform. Ansa sparrisen och ta bort den nedre basen. Koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.

Placera den skivade kasslern i rader på pastan. Peta in delad kokt sparris mellan kasslerskivorna och bred ut resterande crème fraiche mellan skivorna. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

Ta ut, garnera och servera tillsammans med sallad och en bit bröd.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrell

Vad ska vi äta idag? Vi har tips på goda middagsrecept här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…