Annons

Annons

Gratäng med kryddig korv

Njut av en krämig gratäng med kryddig korv, broccoli och bechamelsås. Praktiskt med hela middagen i en form!

Gratäng med kryddig korv

Gratäng med kryddiga korv

4 personer
500 g broccoli
1 purjolök
600 g valfria kryddstarka korvar
2 msk smör
250 g cocktailtomater av valfri sort
200 g sugar snaps
2 1/2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost

Annons

Bechamelsås:
3 msk smör
6 msk mjöl
8 dl mjölk
salt och peppar
3 msk finhackad persilja

Garnering:
persilja eller basilika

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Bechamelsås: Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite åt gången under omrörning. Smaka av med salt och peppar och tillsätt persiljan.
3. Ansa och dela broccolin i buketter. Ansa och strimla purjolöken. Slanta korvarna. Stek broccoli och purjo blankt i en stekpanna med smör. Tillsätt korvarna och stek ytterligare ett par minuter.
4. Halvera tomaterna. Ansa sugar snapsen och halvera dem. Varva korvblandning, tomater och sugar snaps med bechamelsås och ost i en smord gratängform. Avsluta med ost. Gratinera mitt i ugnen, ca 15 minuter.
5. Vid servering: Garnera med färska örter. Servera med sallad, ost och bröd.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Superenkla korvgratängen med broccoli

Potatisgratäng med kryddig korv

Tortellinigratäng med kryddig korv


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…