Annons

Annons

Sötpotatis- och morotsgratäng

Krämig rotfruktsgratäng med sötpotatis och morötter! Perfekt som tillbehör till det mesta.

Gratäng med sötpotatis och morötter recept

Gratäng med sötpotatis och morötter – recept

4 personer
500 g sötpotatis
300 g potatis
200 g morötter
2 gula lökar
1 ½ dl riven parmesanost
salt och peppar
1 msk hackad persilja
4 dl vispgrädde
½ dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek

Annons

Garnering:
kryddgrönt, t ex persilja

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och skiva sötpotatis, potatis och morötter. Skala och skiva lök. Varva det med riven ost i en smord eldfast form, 24–26 cm i diameter. Krydda med salt, peppar och persilja mellan varven.
3. Vispa ihop grädde, crème fraiche och sambal oelek. Häll det i formen och peta med en gaffel så stanningen rinner ner mellan lagren.
4. Gratinera gratängen strax under ugnens mitt tills potatisen känns klar och fått fin färg, 40–45 minuter. Garnera med kryddgrönt vid servering.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Rotfruktsgratäng

Potatisgratäng extra allt!

Sötpotatisgratäng med rosmarin


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…