Annons

Annons

Gratinerad fisk med prästost

På bara en halvtimme fixar du denna smakrika gratäng med prästost.

gratinerad fisk med prästost

4 personer
Använd gärna torskrygg som är lite tjockare än filéer och tål lite längre tillagning.

4 torskryggfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g prästost
2 dl crème fraiche
2 tomater
1/2 kruka färsk basilika

Annons

Servera med:
ris eller kokt potatis

Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra fisken och lägg den i en smord ugnsform.

Riv osten grovt, rör ihop den med crème fraiche och bred över fisken. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.

Gilla Året Runt på Facebook

Gratinera i ugnen 15–20 min, tills allt fått fin färg. Garnera med basilika.

Recept av Ylva Porsklev
Bild: Emma Eriksson

 

Prova också:

Lättrimmad torskrygg serverad med pepparrot

Festlig lax- och potatismosgratäng

Fiskgratäng med vitvinsås och skaldjur

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…