Annons

Annons

Gratinerad fläskfilé med salami

Fläskfilé, skivade tomater och salami ger god smak åt gratängen.

gratinerad flaskfile

Gratinerad fläskfilé med salami, vilken festmiddag!

4 personer
4–6 portioner ris
1 purjolök
2 grillade röda paprikor
200 g champinjoner
700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
20 tunna skivor salami
3 tomater
1 dl riven lagrad ost

Gratängsås:
2 dl crème fraiche med paprika och chili
1/2 dl ajvar relish
1 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
timjan

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt förpackningen. Ansa och strimla purjolöken. Strimla de grillade paprikorna. Ansa och dela svampen. Fräs lök, paprika och svamp blankt. Blanda med riset och lägg i en smord ugnsform.
Putsa fläskfilén, salta och peppra runt om. Bryn i lite smör runt om. Flytta över till en långpanna med bakplåtspapper och sätt in ca 18 minuter. Låt det vila någon minut.
Skiva upp filén. Varva filé, vikta salamiskivor och skivade tomat på risbädden.
Koka crème fraiche, ajvar relish och grädde några minuter. Häll över filén och strö över riven ost. Gratinera i ugnens mitt ca 15 minuter. Ta ut och garnera med timjan.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…