Annons

Annons

Örtgratinerad kassler och fetaoströra med grillad paprika

Läckert örtbakad kassler med fetaostkräm och buljongkokta grönsaker. Snabbt och enkelt för en vanlig vardag!

Gratinerad kassler med fetaostrora recept

Gratinerad kassler med örter

4 personer

800 g kassler
1 dl grovhackade färska örter, t ex persilja, basilika, timjan, salvia
2 citroner, rivet skal
olivolja
Buljongkokta grönsaker:
1 knippe
 späda morötter
1 blomkålshuvud
1 broccoli
150 g sugar snaps
8 små salladslökar
1 knippe rädisor
1 ½ liter grönsaksbuljong av tärning
Fetaostkräm:
150 g smulad fetaost
½ grillad röd paprika
2 dl crème fraiche
örter
Servering:
buljongkokta grönsaker, se recept
fetaostkräm, se recept

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skiva kasslern. Lägg skivorna omlott på en stor bit aluminiumfolie. Blanda örter och citronskal, strö det över kasslern. Droppa lite olja över. Vik ihop folien till ett paket. Tillaga mitt i ugnen, ca 30 minuter. Under de sista 10 minuterna av tillagningstiden, öppna foliepaketet och ställ ugnen på grill så att kasslern får färg. Låt vila en stund.
3. Dela morötter, blomkålshuvud, broccoli,  sugar snaps, salladslökar och rädisor i mindre bitar. Koka grönsakerna,
 några åt gången, tills de är al dente, 
i grönsaksbuljong . Avsluta med rädisor och sugar snaps, som bara behöver någon
minuts koktid. Häll av vattnet och spola grönsakerna i kallt vatten.
4. Fetaostkräm: Mixa smulad fetaost, grillad röd paprika och crème fraiche. Garnera med färska örter.
5. Servera kasslern med buljongkokta 
grönsaker och en klick fetaostkräm.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norssell

Prova också:

Kasslergratäng med pasta och ädelost

Kasslergratäng med chorizo

Kasslerpaj med tomater

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…