Annons

Annons

Grattis Carl Philip & Sofia!

Nu är det kunglig bröllopsyra i Sverige igen! Så här har Carl Philips närmaste familj gift sig - nu är det äntligen hans och Sofias tur!

De lyckliga tu. Sofia och Carl Philip. Foto: Erika Gerdemark Kungahuset.se

De lyckliga tu. Sofia och Carl Philip. Foto: Kungahuset

Carl-Philip & Sofia – Äntligen får de varandra!

Den unge prinsen sitter på en lunchrestaurang i Båstad sommaren 2009 när Sofia Hellqvist promenerar förbi. Deras sällskap känner varandra och de unga tu presenteras.
– Sedan var det kört, säger de båda.
Inför sin gemensamma framtid säger Sofia:
– Jag tror det kommer gå bra.
Han ler och svarar:
– Det kommer gå bra, det vet jag

Annons

Och Sofia har redan vunnit svärmor Silvias hjärta.
– Jag tycker att det är så härligt att hon grundat Project Playground långt innan hon kände prins Carl Philip. (Playground hjälper utsatt barn och ungdomar i Sydafrika, red anm) Hon har gjort det av egen önskan och hon tar det på allvar, säger drottningen i Svensk Damtidning.
– Sofia är en väldigt aktiv ung dam, som är söt, rar, gullig och vacker. Och hon har ett stort hjärta, så jag tror att prinsen har tur.

Gilla Året Runt på Facebook

 

ANDRA KUNGLIGA BRÖLLOP VI MINNS!

Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf. Foto: Anna-Lena Ahlström Kungahuset.se

Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf. Foto: Anna-Lena Ahlström Kungahuset.se

Kungen och drottning Silvia – Det sa bara klick!

Det var inte lätt för den unge kungen. Kvinnan han fallit handlöst för vid Mûnchen-Olymiaden 1972 var en av folket och inte ett passande parti för en kunglig Bernadotte. Men när kungen frågade farbror Bertil om råd svarade Bertil att han vore ”ett nöt” om han inte gifte sig med Silvia.

BRÖLLOPSMENY: Gelead consommé med iransk kaviar. Inbakad laxfärsmousse. Kall skotsk skogsduva med gåslever och chaudfroidsås. Färska solmogna smultron med vaniljglass och vispgrädde.
BRÖLLOPSMUSIK: Bland annat psalmen ”I denna ljuva sommartid” samt 224 spelmän från Dalarna spelar ”Brudmarsch från Leksand”

En lyckans dag för kronprinsessan VIctoria och hennes prins Daniel. Foto. Scanpix

En lyckans dag för kronprinsessan VIctoria och hennes prins Daniel. Foto. Scanpix

Victoria och prins Daniel – Inte ett öga torrt
Det var lillasyster Madeleine som först rekommenderade Daniel som personlig tränare för Victoria. Och hon bokade tid – totalt oförberedd på att hon skulle möta sin blivande man på gymmet.

BRÖLLOPSMENY: Bland annat havskräfta med sommartryffelkaviar, citrusmarinerad torsk i blomhölje, röding med örttäcke, sparris och rödbeta med nässel- och ramslökssås, jordgubbsmousse med rabarber och vaniljglass i vit choklad.
BRÖLLOPSMUSIK: Evert Taubes ”Så skimrande var aldrig havet” och Benny Anderssons ”Duvemåla hage” framförda av 300 sångare.

När Madeleine skred in i kyrkan, vacker som en dag, kunde inte Chris hålla tårarna borta. Foto: Scanpix

När Madeleine skred in i kyrkan, vacker som en dag, kunde inte Chris hålla tårarna borta. Foto: Scanpix

Madeleine och Chris – Tihi, vilken lycka!
I Central Park i New York 2011 uppdagas romansen mellan Madeleine och Chris. En turist inser att kvinnan som kärleksfullt styrker en man över armen, är Sveriges ”lillsessa”. Bröllopet står i juni tre år senare, lilla Leonore föds nio månader senare och vilken dags som helst föds hennes lilla syskon…
BRÖLLOPSMENY: Bland annat kalixlöjrom i strut, smörbakad laxöring med kokt vit sparris, stekt grön sparris, råmarinerad violett sparris och helstekt kalvfilé med västervikssenapstäcke. Bröllopstårtan var Madeleines egna förslag – en pyramidformad skapelse av 700 färgglada makroner som rullades in under jubel.
BRÖLLOPSMUSIK: Gotländsk brudmarsch framförd av både barnkör och Kungliga Filharmoniska Orkestern.

 

Alla har de myrten i buketten!
När kronprinsessan Margareta 1905 gifte sig med Gustaf den VI Adolf i England medförde de en myrtenbuske till Sverige. En kvist från denna buske på Sofiero har sedan 1935 funnits i de kungliga brudbuketterna eller i håret i både svenska och danska kungafamiljerna.

Av Erika Svernström


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…