Annons

Annons

Grattis Victoria 40 år – här är ditt liv!

Fredagen den 14 juli vajar flaggorna för vår kronprinsessa. Vi har samlat hennes livs stora stunder i bilder – från dop och uppväxt till eget moderskap.

Dopet 1977. Den 27 september döps den 
tio veckor gamla Victoria Ingrid Alice Désirée i Slottskyrkan i Stockholm. Två och ett halvt år senare blir hon Sveriges kronprinsessa då lagen 
om tronföljd ändras.

Annons

Storasysterrollen 1982. Julen firas kungligt påStockholms slott och Victoria har fått två småsyskon 
– prins Carl Philip och prinsessan Madeleine. Som storasyster är Victoria beskyddande och håller god 
ordning på de yngre.

Skolstarten 1984. En söt sessa i rosa och blå klänning börjar i första klass på Smedslättskolan i Bromma. Trots sin dyslexi går Victoria senare ut grundskolan med högsta betyg i kemi, slöjd och hemkunskap.

Konfirmationen 1992. Dags för konfirmation i Räpplinge kyrka på Öland. Föräldrar, syskon ochgudföräldrar är på plats för att bevittna ceremonin som befäster det kristna dopet 15 år tidigare.

Myndighetsdagen 1995. Kronprinsessans berömda tal på 18-årsdagen handlar om ansvar. Hon träder nu i egenskap av tronarvinge in som tillfällig riksföreståndare vid de tillfällen då kung Carl XVI Gustaf inte kan fullgöra sina plikter.

Unikt tillfälle: Köp jubileumsarmband direkt från Året Runt!

Nu kan du bära samma armband som Kronprinsessan Victoria har hemma i sitt smyckeskrin!

Det vackra armbandet från svenska märket Bisou har tagits fram för att hylla vår Kronprinsessa Victoria på hennes 40-årsdag, och kommer också ges till henne som gåva på födelsedagen.

Armbandet, som har fem berlocker och är guldpläterat, finns i två storlekar och passar perfekt att matcha mor och dotter.

Armbandet kommer i en vacker ask i en syrenlila färg med en insida av lyxig sammet.

Läs mer och beställ direkt

Studenten 1996. Den ljusnande framtid är Victorias när hon glädjestrålande tar studenten från Enskilda gymnasiets natur- och samhällsvetenskapliga program. I pappa kungens röda Pontiac skjutsas hon fram genom stadens gator.

Tuffa tiden 1997. Pressen på den unga kronprinsessan blir för hög och inför vinterns Nobelfestligheter meddelar hovet att hon lider av ätstörningar. Terapi och studier utomlands visar sig bli räddningen.

Kärleksmötet 2002. Lyckan ler åter mot Victoria när hon möter sin drömprins i den personlige tränaren Daniel Westling från Ockelbo. I sju år kämpar de 
för sin kärlek och för att få 
ett liv tillsammans.

Förlovningen 2009. Hon säger ”Ja, jaa, JAAA!” till frieriet, och när förlovningen offentliggörs sitter paret sida vid sida i den klassiska förlovningssoffan där Victorias föräldrar en gång satt. På kronprinsessans vänsterhand glittrar en diamantring i kapp med hennes ögon.

Bröllopet 2010. Sveriges kronprinsessa 
får sin man av folket då de vigs i Storkyrkan den 19 juni. Talet som prins Daniel håller under bröllopsmiddagen får hela befolkningen att ta honom till sitt hjärta.

Första barnet 2012. Dottern Estelle Silvia Ewa Mary föds den 23 februari och första sommaren firas traditionsenligt på familjeparadiset Solliden på Öland.

Andra barnet 2016. Familjelyckan 
är total när kronprinsessparet den 
2 mars blir föräldrar till sonen Oscar 
Carl Olof och 4-åriga Estelle blir stoltstorasyster till en liten prins.

Av Margaretha Malmgren
Foto: IBL, TT och Sjöberg bild

Exklusivt tillfälle att köpa samlarobjekt!

Läs mer och beställ vasen här

Som en hyllning till Kronprinsessan Victoria och hennes 40-årsdag har den Kungliga Hovleverantören Paradisverkstaden har tagit fram en fantastiskt vacker version av den kända vasen ”Fröhus”. Vasen är inspirerad av den skulptur som Kronprinsessan får av Paradisverkstaden på sin 40-årsdag.

Missa inte detta unika tillfälle att köpa ett samlarobjekt till ett fantastiskt pris – direkt från Året Runt!

Läs mer och beställ vasen här


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…