Annons

Annons

Grekisk potatis- och falukorvsgratäng

Gratäng med grekiska smaker. Receptet innehåller godsaker som rödbetor, fetaost och timjan.

gratäng med korv

Grekisk potatis- och falukorvsgratäng, så gott!

LÄS OCKSÅ: 7 hälsofördelar med att äta rödbetor

4 personer
600 g potatis, mjölig
200 g färska rödbetor
500 g falukorv
1 msk smör eller margarin
200 g fetaost
1/2 dl hackad gräslök
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
1 dl grovt hackade
hasselnötter
färsk timjan

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skiva potatis och rödbetor. Förkoka 10 minuter i olika kastruller. Skiva korven. Lägg potatis, rödbetor, korv och smulad fetaost i en smord ugnsform. Rör samman gräslök, crème fraiche, grädde, timjan, salt och peppar och pressad vitlök. Häll blandningen över gratängen. Strö över hasselnötterna.

Ställ in gratängen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Känn efter med sticka så att potatis och rödbetor är mjuka. Garnera med lite färsk timjan.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Här hittar du fler recept på vardagsmat>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…