Annons

Annons

Grekisk ugnsomelett

Fetaost, oliver och tomat ger härlig medelhavssmak åt den här omelettenreceptet.

Grekisk ugnsomelett
4 personer:
5 ägg
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
salt, peppar
150 g fetaost
200 g körsbärstomater
1 dl svarta oliver

Garnering:
färsk basilika
körbärstomater
oliver

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, ca 20×15 cm. Vispa samman ägg, mjöl och mjölk. Smaka av med salt och peppar och häll ner smeten i formen.
Halvera tomaterna och fördela dem tillsammans med smulad fetaost och oliver över smeten. Ugnsbaka mitt i ugnen 20 minuter tills omeletten stelnat.
Garnera med några extra tomater och oliver och strö över basilikablad.

Annons

Är du intresserad av fler vegetariska recept klicka vidare här>>

Foto: Ulrika Pousette

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…