Annons

Annons

Grillad flankstek

Flankstek är en populär styck­ningsdetalj just nu. Den här kan du grilla eller tillaga i ugnen.

Flankstek med paprikatopping

Flankstek med paprikatopping

6 personer
800 g rumstempererad  flankstek
2–3 msk olja

Kryddrub:
1 tsk gula senapsfrön
1 tsk svartpeppar
1 tsk rosépeppar
1 tsk chiliflakes
2 tsk salt

Topping:
2 rostade röda paprikor
1/2 rödlök
3 msk grovhackad persilja

Annons

Garnering:
blandad valfri småbladig sallad
kryddgrönt

Stöt samtliga kryddor i en mor­tel och blanda med salt. Putsa köttet och pensla det med olja. Gnid in kryddbland­ningen. Grilla köttet i ca 2–-3 minut­er på varje sida.

Låt köttet vila på smörpapper i ca 10 minuter. Skär det sedan i tunna skivor.

Fintärna de rostade paprikor. Skala och finhacka löken. Blanda paprika, lök och persilja och strö över det skivade köttet.

I ugn: Sätt ugnen på 100 gra­der.
Bryn köttet i stekpanna och lägg det sedan i en ugnsform. Stek vidare i ugnen till en innertemperatur på 58 grader (ca 25 minuter).

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Grillade tacobröd med färskost och mango

Sallad till helgrillad fläskfilé

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…