Annons

Annons

Grillad fläskfilé fylld med mozzarella

Godast blir fläskfilén om du grillar den hel och använder en köttermometer. I det här receptet har vi fyllt den med mozzarellaost och smaksatt med tryffelolja och salvia.

Mozzarellafylld fläskfilé

4 personer
ca 500 g fläskfilé
125 g mozzarella
1 tsk tryffelolja
5 salviablad
salt, peppar

Putsa köttet och skär ett snitt, ca 1 cm djup, längs med hela filén. Fortsätt sedan att skära snittet som en spiral in i köttet så att det kan vikas ut i en platta. Banka lite lätt.
Skär mozzarellan i skibot och fördela på köttet. Droppa över tryffelolja och lägg på sakviabladen. Rulla ihop från långsidan till en fast rulle, fäst skarven med tandpetare. Stick in en termometer i köttet.
Grilla över jämn glödbädd till en innertemperatur på ca 68 grader, det brukar ta 15-20 minuter.
Låt köttet vila en stund innan du skär det i skivor.

Kronärtskocks- och potatissallad

4 personer

ca 500 g färskpotatis
1 burk kronärtskockshjärtan
1 rödlök, skivad
ca 200 g körsbärstomater, delade
2-3 msk kapris, gärna stora
50 g sugarsnaps eller sockerärter

Dressing:
1 äggula
1/4 tsk dijonsenap
1/2 dl olivolja
salt, peppar

Annons

Koka potatsen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna och dela sen i mindre bitar.
Skölj kronärtskockorna och låt dem rinna av. Koka örterna 1 minut i lättsaltat vatten.
Dressing: Rör samman äggula och senap. Vispa ner oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle. vispa till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen och vänd runt med dressingen, alternativs servera dressingen vid sidan om.

Här hittar du fler recept på potatissallad

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…