Annons

Annons

Grillad fläskkarré med kryddig chipotlepasta

Bjud på en grillad fläskkarré som är saftig och smakrik av den härliga kryddblandningen.

Chipotlepasta  är en kryddpasta gjord på torkad och rökt jalapeño-chili. Den har en 
rökig smak och viss 
hetta. Passar både till grytor och kalla såser.

Grillad fläskkarré

Tänk på att karrén tar lång tid att grilla, så börja med den i god tid.

4 personer

1 kg fläskkarré
Kryddpasta:
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk chipotlepasta
2 msk vitvinsvinäger
1 msk paprikapulver
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Annons

1. Kryddpasta: Skala och riv vitlöken och blanda med tomatpuré, chipotlepasta, vinäger, paprikapulver, salt och peppar.
2. Skär snitt med jämna mellanrum på karrén.

Gnid in köttet med kryddpastan, även in mellan snitten.
3. Grilla köttet runt om över glöden tills köttet fått fin färg. Grilla sedan köttet indirekt med lock på tills innertemperaturen är 75°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.

Läs också: Sant och falskt om grillning – 9 tips från proffsen

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Helstekt fläskkarré med sötpotatissallad med fetaost

Marinerade karréspett i rosmarin och apelsin


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…