Annons

Annons

Grillad korv med rostad potatissallad

Grilla olika sorters korv och servera med rostad potatissallad.

Grillad korv med rostad potatissallad

Grillad korv med rostad potatissallad

4 personer
8 grillkorvar

Potatissallad:
1 kg delikatesspotatis, vältvättad
3–4 msk olivolja
salt
1 rödlök
250 g cocktailtomater
1 salladslök
1 gurka
1 kruka sallat

Sås:
4 msk olivolja
3 msk vit balsamvinäger
1 krm salt
1/4 krm svartpeppar
1 tsk dijonsenap

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela potatisen och blanda med oljan på en plåt med bak-plåtspapper.
Salta och rosta i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är klar. Rör om potatisen 1–2 gånger.

Gilla Året Runt på Facebook

Skala och skär löken i ringar. Dela tomaterna. Skiva salladslöken. Skär gurkan i tunna skivor. Bottna en salladsskål med sallatsblad. Varva i potatis, lökringar, tomater, salladslök och gurka. Blanda ingredienserna till såsen och ringla den över sal- laden. Servera med grillad korv.

Av Lena Söderström Foto Anna Skoog

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…