Annons

Annons

Grillad kycklingklubba med harissaglaze och kryddsmör med chili

Hotta upp kycklingklubban med den härliga nordafrikanska kryddan harissa! Grilla sötpotatis och grönsaker och servera med chilikryddsmör.

Med glaze av harissa får klubborna härlig smak. Grillad sötpotatis och squash får smak av kryddsmöret med chili och lime.

Grillad kycklingklubba med harissa

4 personer

4 kycklingklubbor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Glaze:
2 tsk harissablandning, finns att köpa färdig
1/2 tsk spiskummin
½ citron, pressad saft
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
Grillad potatissallad:
800 g sötpotatis
1 zucchini
2 rödlökar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 lime eller citron
30–50 g småbladig sallad
Chili- och limesmör:
200 g smör
1 röd chilifrukt
1/2 kruka koriander
1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime
1. Putsa kycklingen och krydda runt om med salt och peppar. Grilla kycklingen på direkt värme runt om så att klubborna får en fin färg och en bra grillyta.
2. Glaze: Blanda harissa, spiskummin, 
citronsaft, honung och olja, pensla på
klubborna.
3. Fortsätt att grilla kycklingen på indirekt värme, tills kycklingklubborna har en 
innertemperatur på 82°.
4. Grillad sallad: Skala potatisen och skär i ca 1 cm breda skivor. Är skivorna stora, halvera dem. Skär zucchinin i stavar. 
Dela lökarna. Behåll skalet på, det kan tas av efter grillningen. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Grilla alltsammans så att det får fin färg. Vänd försiktigt ett par gånger. Skiva limen eller citronen och 
grilla skivorna. Blanda försiktigt samman de grillade grönsakerna med salladsbladen.
5. Chili- och limesmör: Låt smöret bli rumsvarmt. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka koriandern. Vispa ihop smör, chili, limeskal, limesaft och koriander, 
gärna med elvisp. Servera det mjukvispade smöret till kycklingen och den grillade salladen.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…