Annons

Annons

Grillad ryggbiff med örtsalsa

Enklaste grillrätten! Med riktigt bra kött behövs inte många förberedelser: krydda, grilla och njut!

Ryggbiff med grön salsa. Foto: Emma Eriksson

Ryggbiff med grön salsa
4 portioner


4 ryggbiffar à 180 g, med fettkappa
salt och peppar

Grön salsa:
2 dl bladpersilja
1/2 dl basilikablad
2 tsk dijonsenap
1 msk russin
1 msk kapris
1/2 citron, finrivet skal
1 1/2 dl olivolja

Annons

Se till att köttet är rumstempererat. Låt fettkappan vara kvar under tillagningen. Salta och
peppra köttet och låt det ligga i 15 minuter.
Mixa ihop alla ingredienser till salsan.

Grilla biffarna 1 minut på varje sida tills de får fin färg. Flytta köttet lite åt sidan och grilla vidare
i ca 2 minuter eller tills innertemperaturen når 58 grader. Vänd köttet ofta. Låt ryggbiffen vila ca 10 minuter.
Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och ringla över salsan.

Mer grillat och goda tillbehör:
Tomatsalsa och majsröra

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker

Ingefärsmarinerade laxspett

Potatissallad med äpple och gröna oliver

Av Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…