Annons

Annons

Grillade minikorvar i tortillastrut

Christina Möller, före detta chef på Coops provkök och ordförande i Korvakademien: "Tex Mex älskar både stora och små. Jag bjuder på grillade färska korvar i tortillastrutar med krämig sötpotatisguacamole och syrlig ananassalsa. En explosion av smaker! Jag har testat receptet på min man Sören, som tyckte att det var både trendigt och gott. Vi båda tror att våra barnbarn kommer att gilla korv i tortillastrutarna."

korvwraps
4 personer
16 små färska (råa) korvar
8 små tortillabröd

Sötpotatisguacamole:
2 sötpotatisar à ca 300 g
1-2 salladslökar
4-5 msk olivolja
salt, peppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk färskpressad limesaft
hot chilisås på flaska

Annons

Ananastopping:
1/2 ananas
1 mild spansk pepparfrukt
1 lime, saften
1 msk grovhackad mynta

Garnering:
oregano, mynta, limeklyftor

Christina MöllerSkala och skär sötpotatisen i bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten 15-20 minuter. Ånga av noga och mosa slätt med gaffel.
Rör i oljan, lite i taget. Smaka av med salt, peppar och färskpressad vitlök. Smaka av med limesaft och hot chilisås.

Gilla Året Runt på Facebook

Skala ananasen med en vass kniv. Dela den i två klyftor på längden och skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skär fruktköttet i strimlor. Kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Blanda ananas, pepparfrukt och limesaft. Blanda i myntan. Servera nystekta korvar i tortillabröd tillsammans med sötpotatisguacamole och ananassalsa. Garnera med oregano, mynta och limeklyftor.

Av Lena Söderström Foto Eva Hildén Smith


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…