Annons

Annons

Grön ärtshot med pepparrotskräm

Kicka igång festen med en grön ärtsoppa med ett litet sting av pepparrot!

Grön ärtshot med pepparrotskräm
6 bufféportioner
1/2 gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
1 msk grönsaksfond
300 g frysta ärter
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
pepparrotskräm, se recept nedan
ärtskott

Annons

1. Skala och finhacka löken och fräs den blank, utan att den får färg, i en gryta med smör. Tillsätt vatten och fond, koka upp.
2. Lägg i ärterna och koka upp. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Salta och peppra.
3. Vid servering: Häll soppan 
i shotglas eller skålar och toppa 
med pepparrotskräm och ärtskott.

Pepparrotskräm
6 bufféportioner: Blanda 1 dl crème fraiche med 2 msk riven färsk pepparrot.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ugnslax med rotfrukter och ärtröra

Broccolisoppa med gorgonzolakräm


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…