Annons

Annons

Grundrecept glutenfri smörgåstårtsbotten

Ett bra glutenfritt recept på en saftig smörgåstårtsbotten.

Recept glutenfri smörgåstårta

6–8 personer
1/2 pkt jäst, 25 g
4 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja eller 25 g smält smör
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
450 g Finax mjölmix, ca 7 1/2 dl

Till formen:
Smält smör/olja och mjölmix, majsmjöl, rismjöl eller annat glutenfritt mjöl

Annons

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, socker, salt och fiberhusk. Låt svälla 5 minuter, tillsätt mjölmix och arbeta degen väl.

Häll degen i en smord och mjölad springform, ca 24 cm i diameter, eller avlång form, ca 1 1/2 liter, och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 225°.

Pensla brödet med vatten och  grädda ca 30 minuter. Spreja in vatten  i ugnen efter halva gräddningstiden. Låt brödet svalna.

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

Recept: Fyll smörgåstårtan med en smarrig fyllning

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…