Annons

Annons

Grundrecept till vetedeg

Ett bra grundrecept på vetedeg. Baka ut till bullar, vetebröd eller kransar. Förslag och recept hittar du här!

 

Grundrecept till vetedeg

Ca 50 stycken bullar

5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
150 g smör, rumstempererat
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl

Annons

Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut tillsammans med mjölken, strösocker, kardemumma och salt.
Tillsätt det mjuka smöret, ägget och drygt 2/3 av mjölet, arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt ytterligare lite mjöl under tiden, men spara 1-2 dl till utbakningen.
Degen är klar när den släpper bunkens kanter. Pudra över lite mjöl, låt jäsa under bakduk.
Stjälp upp på mjölat bakbord och knåda till en smidig deg. Välj en av fyllningarna nedan.

Kanelbullar – 6 sätt att variera fyllningen

Av Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…