Annons

Annons

Fläskgryta med kantareller

Mustig höstgryta med fläskkött, kantareller och sötpotatis. Både lättlagat och läckert!

Gryta med fläskkött och sötpotatis recept

Fläskgryta med kantareller

4 personer 
700 g grytbitar av fläskkött
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 + 1 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g små kantareller
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald spiskummin
1 1/2 krm kajennpeppar
1 burk körsbärstomater, 400 g
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
3 sötpotatisar
2 små morötter
2 tomater
1 citron, rivet skal
3 msk finhackad persilja

Annons

Garnering:
persilja

Servering:
turkisk yoghurt eller crème fraiche
ris eller klyftpotatis

1. Putsa köttet, salta och peppra.
Bryn köttet runt om i en stekgryta med 2 msk smör. Ta upp köttet.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa svampen och dela stora svampar. Fräs lök, vitlök och svamp glansigt i 1 msk smör i stekgrytan utan att blandningen får färg.
3. Tillsätt kanel, spiskummin,
 kajennpeppar och kött; rör om. Tillsätt tomater, vatten och
 fond och koka upp. Sänk värmen och låt grytan koka ett par minuter.
4. Skala sötpotatis och morötter och skär i mindre bitar; tillsätt till grytan. Koka upp. Sänk värmen och låt
 grytan sjuda, ca 15 minuter.
5. Klyfta tomaterna och vänd ner tomater, citronskal och persilja i grytan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
6. Garnera grytan med persilja.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Mustig nötfärsgryta med rostade tomater

Kycklinggryta 
med mango

Krämig gryta med fläskfilé


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…