Annons

Annons

Gul gazpacho

Klassisk spansk gazpacho i ny tappning med 
smak av apelsin och morot. Så gott!

Gul gazpacho
4 personer
600 g gula tomater
150 g gurka
300 g gul paprika
ca 2 dl apelsin- och morotsjuice
1 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Servering:
brödstänger, se recept nedan

1. Skölj och skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Skölj och tärna gurkan. Kärna ur och
tärna paprikan.
2. Mixa tomater, gurka och paprika. Tillsätt juice och späd till lagom konsistens. Smaka av med 
vinäger, salt och peppar.

Annons

Brödstänger
Sätt ugnen på 200°. Skär stänger av färdig smördeg. Vrid smördegsstängerna, och pensla dem med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Tillaga i ugnen, ca 10 minuter.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Kall räksoppa

Tomat och paprikasoppa

Potatis- och purjolöksoppa 
med päron


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…